Stevig Ouderschap is een programma voor opvoedondersteuning dat bestaat uit zes huisbezoeken van een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige. Tijdens deze bezoeken bepaalt u waarover u wilt praten. Dat kan van alles zijn. Misschien heeft u vragen over de opvoeding, wilt u extra ondersteuning bij uw rol als ouder, of u wilt graag uw verhaal kwijt over uw eigen jeugd of huidige omstandigheden. De jeugdverpleegkundige luistert naar u en denkt met u mee. Ze geeft eventueel advies en kijkt samen met u naar oplossingen voor mogelijke problemen. Ze heeft even alle tijd voor u.

Bent u in verwachting?

Bent u in verwachting en ziet u op tegen het moederschap? Of maakt u zich zorgen over uw relatie, uw rol als moeder (en/of vader) of de toekomst van uw kind? Dan kunt u, in overleg met uw verloskundige, vanaf 16 weken zwangerschap ook gebruikmaken van Stevig Ouderschap Prenataal.

Bij Stevig Ouderschap Prenataal komt een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige tijdens de zwangerschap twee tot vier keer bij u thuis om met u (en uw partner) te praten over de verwachtingen en uitdagingen van het aanstaande ouderschap.

 

  • Ik zou niet weten hoe de verpleegkundige dit anders had moeten aanpakken. Het was gewoon perfect. Ik hoop dat deze ondersteuning blijft; ik gun het iedereen die het nodig heeft.