Stevig Ouderschap biedt opvoedondersteuning aan aanstaande ouders en ouders die net een kind hebben gekregen. Heb je vragen over de opvoeding, wil je extra ondersteuning bij je rol als ouder of wil je graag je verhaal kwijt over je eigen jeugd of huidige omstandigheden? Dan is Stevig Ouderschap misschien wat voor jou.

Om dit in te schatten, ontvang je vlak na de geboorte een korte vragenlijst. De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau bespreekt de vragenlijst met je tijdens het huisbezoek. Als uit de vragenlijst blijkt dat je behoefte hebt aan extra ondersteuning, krijg je zes huisbezoeken van een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige. De jeugdverpleegkundige luistert naar je en denkt met je mee. Ze geeft eventueel advies en kijkt samen met jou naar oplossingen voor de problemen waar je tegenaan loopt. Ze heeft even alle aandacht voor je.

Ben je in verwachting?

Ben je in verwachting en zie je op tegen het moederschap? Of maak je je zorgen over je relatie, je rol als ouder of de toekomst van je kind? Dan kan je, in overleg met je verloskundige, mogelijk al vanaf 16 weken zwangerschap gebruik maken van Stevig Ouderschap Prenataal. Een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige komt dan tijdens de zwangerschap al twee tot vier keer bij je thuis om met jou (en je partner) te praten over de verwachtingen en uitdagingen van het aanstaande ouderschap. Ook na de bevalling blijft zij je ondersteunen.

  • Ik zou niet weten hoe de verpleegkundige dit anders had moeten aanpakken. Het was gewoon perfect. Ik hoop dat deze ondersteuning blijft; ik gun het iedereen die het nodig heeft.